Лятна Случка

Fanfarrai Balkan Orchestra

Fanfarrai е колектив, който предлага съвременна визия за традиционната балканска музика с джаз влияния и колективна импровизация. Повече от 15 музиканти от цялото Средиземноморие, Европа и Южна Америка съставят тази уникална и абсолютна комбинация от културни и музикални среди, които придават на групата своя собствена идентичност.

Фанфаррай е музикален проект, започнал в Барселона в началото на 2015 г. в междукултурния център RAI – Recursos d’Animació, от италианския саксофонист Pier Paolo Candeloro. Този колектив се счита за пространство за учене, обмяна на идеи и звуци; Работно пространство, което не може да бъде сравнено с никоя друга действителна музикална група и което разбира музиката като начин на включване и предаване на културата на отделния участник, а не като нещо елитарно правено само от професионалисти.

Освен концертите, които се провеждат навсякъде в Каталуния – зали, фестивали, партита и улици, колективът предлага курсове за деца и възрастни; Сесии за балканска и средиземноморска музика и други дейности. Можете да разберете повече за Fanfarrai, като слушате първия албум.

 

Бъдете готови за фестивала!