Лятна Случка

HippieKA

Аз съм Катрин Петрова – артист и прохождащ дизайнер на 23 години , който обича приключенията, усмихнатите сърдечни хора, природата, животните и разбира се – изкуството във всичките му форми. В следващите няколко реда ще прочетете моята история, защо искам бъда част от това събитие и какво целя да постигна 🙂

На един уъркшоп се научих да правя капани за сънища – и се влюбих. Влюбих се в целия процес, в чувството на спокойствие и в крайния резултат- един наистина красив амулет (от малка обичам да масторя разни неща и да правя от нищо нещо) . На следващия ден докато се разхождах порай щандовете на участниците- артисти си представях колко ще е прекрасно ако някой ден и аз имам възможността да бъда част от подобно събитие, – изпъленено с изкуство, музика, любов към природата и слънчеви хора , където ще имам собствено местенце , на което да изложа прекрасните си капани за сънища. Тези тогаващни мисли посадиха семенце-мечта дълбоко в подсъзнанието ми. След като се прибрах у дома вложих половината от заработените с нежелание пари в материали и…започнах да творя.

Но както всяка жена.. исках още (хаха) . Исках не само да правя красиви статични творби , които някой би отнесъл вкъши , но и да дам емоция на техния притежател. Последната част от пъзела се криеше във въпроса – как изкуството което създавам да даде една по-голяма и истинска стойност на хората, до които ще достигне? Тогава се сетих за чувството на радост което изпитвах, когато получавах поръчаните от мен кецове и в кутията намирах стикери на бранда или магазина. Това ме караше да се чувстам специална. Не при всяка пратка получавах стикери и в тези случай се чувствах леко разочарована (хаха) . Което ме доведе до мисълта , че искам хората, които се докосват до изкуствово ми да се чувстват специални. Аз вярвам, че във цялата Вселена не присъстват две еднакви камъчета, две еднакви цветя, дървета, мравки, дъждовни капки и разбира се две еднакви същества . Чрез творбите си бих искала да напомня на хората, че всеки един от тях е уникален, единствен по рода си шедиьовър. За това се старая всяко едно мое произведение да бъде уникално – да носи своя собсвена енергия.

Всяко изделие изработвам с подбрани материали, така че да не може да бъде направено второ такова. Много често част от дизайна са елементи от природата – клони, пера, кори от дървета, на които се натъквам „случайно“ при всеки един пряк достъп до планината, морето, реката, гората. За да може притежалетя им да почувста лично отношение специално изработвам индивидуална опаковката на всяка една творба (противно на всички маркентингови стратегии за фирмена идентичност) защото искам когато човека отсреща получи дадения продукт да се почувства наистина специален (разбира се във всяка опаковка има и цветен стикер !:). Посланието което носят произведениета ми е : „Ти си красив и специален“ , това е целта ми -всеки път когато притежателя погледне към своя предмет, да си напомни колко е красив и специален, единствен по рода си също като произведение на изкуството.

Така се роди малкото онлайн магазинче – HippieKA пълно с шедьоври и носещо свободния дух и безусловната любов на едно малко хипи 🙂

Тъй като HippieKA е млада (на 7 август навършва 1 година) и разположена в международна онлайн платформа до сега не е имала възможността да се покаже на родна зема. Целта на участието ми е да достигна до повече хора, да вдъхновявям и насърчавам всеки , който се страхува или се чувста неуверен да тръгне по пътя на мечтите си и разбира се да намеря дом на красивите си деца – моите произведения.

Бъдете готови за фестивала!