Лятна Случка

Правила

 1. На първо място нека „Лятна случка“ и мястото, на което се провежда, бъдат приятно и чисто място за забавление. Изхвърляйте разделно боклуците си на отредените за целта места.
 2. Паленето на огън да става само и единствено на определените за целта места.
 3. Забранено е паркирането на МПС-та по цялата поляна на Фестивала, същите трябва да се паркират на определените за това места, допуска се изключение при пренасяне на багаж от организатори/участници.
 4. Втора година фестивалът се провежда с вход за гостите и такса участие за участниците с търговска дейност. Билети се продават в мрежата на Тикетлоджик, както преди събитието, така и на входа по време на самия фестивал, като цената тогава естествено е по-висока. На входа ще бъдат раздавани гривни на всички гости, съобразно различните видове билети, участници, доброволци и т.н, които ще трябва да се носят през цялото събитие. Благодарим на всички, които ще уважат събитието ни и ще го подкрепят със  заплащането на входните билети или таксата за участие.
 5. Лятна Случка се придържа към концепцията „Нулеви отпадъци“ или поне намаляване на отпадъците, като за целта всички участници, кухни, барове и т.н. е добре да предлагат прибори и посуда за многократна употреба за продажба или под формата на депозит /чаши за напитки, чинии, прибори и др./. Това важи със сто процентова сила за чашите, които ще се предлагат и от които ще се консумират бира и напитки на фестивала. Гостите ще могат да закупят или вземат на депозит /5 лв/ чаши за многократна употреба „stack cup“ с логото на фестивала, канчета или други предложения за консумация на напитки от организаторите. Друг вариант за кухните е използването на бързо биоразградими съдове, компостируеми /от трици, бамбукови, захарна тръстика и др./ за еднократна употреба, които биха станали част от обмяната на веществата без да замърсяват околната среда.
 6. За да остане природата чиста и след нашия Фестивал, за да могат растенията и животните да живеят без да ядат отпадъците от опаковки и съдове, останали след събитието, е необходимо всеки гост, участник, организатор да си носи съдове /метално канче, чаша, прибори, купички, чинии/, торбички за многократна употреба и др., които да се върнат обратно вкъщи и да не останат боклуци в красивата Синя планина;
 7. Участниците, които ще предлагат храни, напитки, сувенири и др. стоки е необходимо да гледат по-природно към опаковките т.е. да НЕ предлагат найлонови, пластмасови и други трудно разградими опаковки тъй като е възможно голяма част от тях да останат в природата. Забранено е предлагането в стъклен амбалаж поради съображения за сигурност /лесно нараняване/ и трудност в събирането на такъв вид отпадък. Предлаганите опаковки и съдове да са от:
 • рециклирана хартия/картон /чаши, чинии, халби, опаковачни торбички/;
 • туристически метални канчета;
 • чинии от захарна тръстика или трици, растителна пулпа;
 • дървени /вилици, лъжици, купички и др/, бамбукови;
 • непечена глина, която лесно се разгражда,
 • торбички за многократна употреба.
 1. Неадекватно, пияно или дрогирано поведение няма да бъде толерирано от организаторите на събитието.
 2. Предходното важи и за всякакви елементи на агресия и склонност към конфронтация с гостите на фестивала. Молим всички, свидетели на подобно поведение да сигнализират своевременно на човек от екипа на „Лятна случка“.
 3. Забранена е употребата на всякакъв вид взривни вещества, димки или бомбички на цялата фестивална ареа и палатковия лагер, освен ако това не е част от програмата на някой участник, за което сме предварително уведомени.
 4. Малолетни и непълнолетни лица са добре дошли на фестивала с родител или пълнолетен придружител /отговорник, ръководител/ и подписана предварително декларация или друг документ регламентиращ присъствието и участието на лицата във фестивала.
 5. Бира и всякакъв вид алкохолни напитки няма да се продават на лица под 18 години.
 6. Абсолютно е забранено къпането в езерото, недалеч от което ще се провежда фестивалът!
 7. Сигурни сме, че всички хора, които ще присъстват на „Лятна Случка“ са страхотни и добронамерени хора, но мислете за багажа си понякога докато се забавлявате на воля.
Бъдете готови за фестивала!